Saç Ekimi
Dış görünüşte en dikkat çeken özelliklerden biri saçlardır. Kişinin saçlarının dolgunluğu, rengi, yapısı gibi pek çok özellik ilk görüşte karşı tarafla ilgili yapılan ilk yorumların temelini oluşturmaktadır. Bu yorumlar kimi zaman olumlu kimi zaman olumsuzdur. Olumsuz yorumların oluşmasına sebep olan şekil bozukluklarından biri de kelliktir. Genetik özellikler, yaşlılık gibi çeşitli sebeplerle oluşan kellik sorunu erkeklerin korkulu rüyası haline gelmiş bir durumdur. Ayna karşısındaki görüntülerinden rahatsız olan kişiler zamanla özgüven eksikliği yaşamaya başlarlar. Hatta bu durum ilerledikçe psikolojik sorunların yaşanmasına da sebep olabilir. Böyle durumlarda estetik ameliyatlar çare olarak karşımıza çıkmaktadır. Pek çok kişiye diledikleri görüntüleri vererek umut ışığı olan estetik ameliyatlar erkeklere ve bayanlara de saç ekimi yöntemiyle kusursuz görüntünün kapılarını aralamaktadır.
Saç ekimi nedir, nasıl uygulanır?
Saç ekimi, saçları dökülmüş kişiler tarafından tercih edilen estetik ameliyatlardan biridir. Saç ekimi yaptırılırken en önemli detay doğal görüntüyü yakalayabilmektedir. Saç ekimi, saç derisinin güçlü saç kökleri alınarak boş olana aktarılması işlemidir. Kısaca aktarma işlemi de denebilir. Kulakların arka kısmında ve ensenin hemen üstünde bulunan bölgedeki saç kökleri genelde kuvvetli ve fazla olur. Bu saç kökleri donör olarak kullanıldığından buradan alınarak kel olan bölgelere ekilir. Saç ekimi sonrasında ilk ekilen saç kökleri dökülür ancak bu normaldir. Endişe etmenize gerek yoktur. Belli bir zaman sonra saçlar tekrar çıkacaktır.
Saç ekimi sürecinde neler yaşanır?
Saç kaybı sorunu, çoğunlukla erkekler için görsel kaynaklı sorun yaratır. Kişiler, eski sağlıklı saçlarına geri dönebilmek için ilaç, krem ve benzeri ürünler deneseler de umduğu sonuçları alamayabilirler. Çünkü bu ürünler daha çok var olan saçı korumaya yöneliktir. Saç ekim yöntemi dışında saçsız kısımlarda yeni saç çıkaracak başka bir yöntem yoktur. Saç ekimi uzman kişiler tarafından steril ortamlarda yapılmalıdır. Saç ekimi süreci nazik ve detaylı çalışma gerektiren bir uygulamadır.
Saç ekimi süreçleri hasta ile ön görüşme yapılmasıyla başlar. Bu aşamada hastanın istekleri ve saç ekiminin nasıl yapılacağı hakkında bilgi alışverişi yapılır. Ardından saç ekiminin planlanmasına geçilir ve hasta için ne kadar saçın ekimi yapılacağı, hangi bölgelerin uygun olduğu, işlem seansları gibi bilgiler belirlenir. Sonraki süreçte hastaların detayları fotoğrafları çekilir ve görsel planlama yapılır. Ardından operasyon tarihi belirlenir.
Saç ekimi öncesi ve sonrası süreç nasıldır?
Saç ekimi diğer adıyla saç nakli, birçok kişi tarafından ihtiyaç duyulan estetik bir operasyondur. Erkeklerin ve kadınların saç dökülmeleri yaşaması son derece normaldir. Ancak günde 100 teli aşkın saç dökülmesi yaşanıyorsa bu durum kelliğe kadar gidebilmektedir. Saç dökülmesinin çeşitli nedenleri bulunur. Erkeklerde saç dökülmesinin en büyük ve yaygın nedeni; genetik olmasıdır. Hormonsal bazı nedenler de saç dökülmesine neden olmaktadır. Tüm bu nedenler dışında saç kıran hastalığının ve yaşanılan sıkıntılı dönemlerin de etkisi bulunmaktadır. Kadınlarda ise menopoz döneminde saç dökülmeleri görülmektedir.
Saç ekimi saç dökülmelerine çözüm getirmiş estetik bir operasyondur. Saç ekimine karar vermenizin ardından alanında uzman bir doktor ile görüşmenizi gerçekleştirmelisiniz. Doktorunuz öncelikle sizi detaylı bir şekilde muayene edecektir. Ardından saç dökülmesinin nedeni saptanmaya çalışılır. Bu sırada saç ekimi öncesi ve sonrası hakkında yapılacaklar ile ilgili bilgiler edinmeniz sağlanır. Yapılan araştırmalara göre gireceği ameliyat hakkında hiçbir fikri olmayan hastalara göre bilinçli hastaların iyileşme süreci daha hızlıdır ve başarı şansının daha fazla artmış olduğu görülmektedir. Saç ekimi öncesi ve sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.
- Ameliyatınızdan 1 hafta önce kan sulandırıcı görevi olan ilaçların alımını durdurmalısınız. Örneğin aspirin kan sulandırıcı bir ilaçtır ve anestezi ile ilgili bir problem yaşamamanız için kullanmayı bırakmalısınız.
- Sigara ve alkol tüketiminin operasyon öncesi bırakılması tavsiye edilmektedir.
- Operasyon sırasında rahat edebileceğiniz giysiler giymeyi tercih etmelisiniz.
- Operasyon öncesi saçlarınızı yıkamalısınız ve herhangi bir saç solüsyonu sürmemelisiniz.
- Operasyon sonrasında ağır işlerden kaçınmalısınız.
- Saçlarınız, ameliyattan 2 gün sonra doktorunuzun talimatlarına uygun olarak yıkanmalıdır. Doktorunuz sizin için özel bir şampuan önerisinde bulunacaktır. Bu şampuanın içinde antibiyotik ve ağrı kesici karışımlar bulunmaktadır.
- Operasyon sonrasında 2 ay boyunca deniz, havuz gibi alanlara girilmemelidir.
- Operasyon sonrasında en az 1 ay süreyle havlu kullanılmamalıdır.